Učitavam tražilicu...

Tehnologije primjenjene u razvoju programa

U razvoju programa koristimo suvremene, moderne, provjerene i funkcionalne metode i tehnike.
Kontinuirano se usavršavamo i pratimo nove tehnologije. Naša arhitektura sustava omogućuje visoku fleksibilnost i skalabilnost sustava, za što je osim naprednog dizajna sustava zaslužna i primjena najnovijih tehnologija.
Programi su dizajnirani za maksimalnu iskoristivost Microsoft operativnih sustava i TCP/IP mreža i potpuno su kompatibilni sa svim verzijama navedenih sustava, bilo serverskih ili sustava radnih stanica. Programe pišemo u modernom, naprednom alatu velikih mogućnosti i proširivosti Borland / Codegear / Embarcadero Delphi RAD (RAD = Rapid application developement = Brzi razvoj programa). Proizvođač ovog alata je jedan od najznačajnijih, i najistaknutiji proizvođač razvojnih sustava sa iskustvom stvaranja više desetljeća. Alat je proširljliv i neograničenih mogućnosti proširivanja funkcionalnosti. U razvoju osim raznih Microsoft i inih API, koristimo i proširenja u obliku komponenata za pristup bazama podataka (DevArt MSCAD i ADO), komponentama grafičkog korisničkog sučelja (TMS commponents), izradi izviješća (FastReports) i ostalima (Abrevia, ...).

Programi su razvijani za višekorisnički rad, rad u mrežama lan ili vpn strukture. Koristimo višestaznu (višeslojnu) client-server tehnologiju kao i izvođenje u višenitnim (multithreaded) zadacima.

Baze podataka

Baze podataka su jedan od ključnih elemenata naših poslovnih riješenja. Upravo zbog te činjenice kao i činjenice važnosti, očuvanja, sigurnosti i autentičnosti podataka ali i visokih perfomansi sustava kao temeljnu bazu podataka odabrali smo Microsoft SQL Server. Microsoft SQL Server je jedna od 3 vodeće baze podataka u svijetu. Karakteristike i funkcionalnosti koje omogućuje višestruko nadilaze ostale "konkurentne" proizvode. U uvozu, izvozu i prijenosu podataka između sustava koristimo svijetske standarde i standarde struke, tako da se za navedene potrebe koristi XML format prijenosa podataka. Naši sustavi omogućuju i razmjenu podataka sa starijim oblicima file-based (desktop) bazama kao npr. xBase tj. dbaseIII+ , IV, FoxPro i sl.

Podrška korisnicima

Za udaljenu pdoršku korisnicima, nadzor rada servera i informatičkih sustava koristimo vrhunska riješenja iz te domene.
Za rad na Microsoft Server sustavima i višekorisnički udaljeni rad koristimo tehnologiju Microsoft Terminal Servieces / Remote Desktop dok općenito za udaljeni rad preko Interneta bez ikakvih zahtjeva za prilagodbu lokalne mreže ili mrežne opreme kao krajnje jednostavno riješenje za našeg korisnika koristimo TeamViewer software. Ova informatička riješenja omogućuju vrlo brz način intervencije i pristupa korisniku bez potrebe za vremenom putovanjam, ometanjem ili troškom putovanja prema klijentu, omogućuju istovremeni rad s više klijenata i sl.

Operativni sustavi

Preferiramo Microsoft Operativne sustave, prema aktualnoj Microsoft podršci. Iako su naši programi kompatibilni sa ranijim verzijama sustava (MS windows 98, XP i sl.) zbog novih funkcionalnosti i podrške operativnim sustavima od strane Microsofta (novi driveri, nadogradnje, hardver, sustav podrške) predlažemo korištenje OS-ova. od Najnovijih do onih sa zadnjom tehničkom podrškom omogućenom od strane Microsofta.

Softver sa podrškom Infopartner IRIS koriste: